Tips voor het besparen op autokosten

stuurmanalfaromeo Wij zullen wel de laatste zijn om u vertellen dat autorijden  goedkoop is, maar ons uitgangspunt is dat wij graag willen dat u zo lang mogelijk betaalbaar mobiel blijft in uw Fiat, Lancia of Alfa Romeo.

Wij van Fiaitalia helpen u graag om te besparen op uw autokosten. Dit ziet u terug in onze prijs- kwaliteitverhouding, maar daarnaast geven wij u graag wat adviezen met betrekking tot het besparen op autokosten.

Besparen op afschrijvingskosten auto

U kunt op uw afschrijvingskosten besparen door bij ons een occasion te kopen. Onze occasions hebben geen achterstallige onderhoud (meer)! Bij een kwalitatief goede occasion zal het onderhoud dat gepaard gaat met een oudere auto ruimschoots gecompenseerd worden door het besparen op de aanschafkosten.

Besparen op het kopen van een occasion

Bij het kopen van een occasion is het verstandig om ten allen tijde het service- en onderhoudsboekje te raadplegen, dit om te zien of de auto goed is onderhouden. Tevens doet u er goed aan om uw auto vrij van gebreken aan te schaffen. In dit opzicht bent u bij Fiaitalia in Wijchen aan het goede adres, want wij leveren elke auto uitstekend onderhouden af. Wij adviseren u onderhoud aan uw auto niet uit te stellen. Het uitstellen van onderhoud kan gevaarlijk zijn en nog grotere schade en hogere autokosten opleveren.

Zuinige auto aanschaffen

Door een zuinige auto aan te schaffen kunt u zowel op de brandstofkosten als de autobelasting besparen. Er is een aantal zuinige auto’s beschikbaar van de merken Fiat, Alfa Romeo en Lancia. Fiaitalia in Wijchen kan u goed helpen bij het selecteren van een zuinige auto.

Besparen op brandstofkosten

Eén van de voornaamste autokosten is het brandstofverbruik. Het is daarom belangrijk uw bandenspanning regelmatig te laten controleren omdat een te lage bandenspanning een hoger brandstofverbruik veroorzaakt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er geen overbodig gewicht in de kofferbak ligt. Ook adviseren wij u een auto te kiezen die past bij uw rijgedrag.  Het verbruik van uw auto wordt vooral bepaald door de motor en het gewicht, maar ook uw rijgedrag speelt een belangrijke rol. Door goed te anticiperen in het verkeer kunt u uw auto laten uitrollen en afremmen op de motor. Zo bespaart u al snel 10% op uw brandstof en spaart u ook uw remmen. Tot slot raden wij u aan om met een koude motor niet direct volgas weg te rijden. Op de lange termijn kan dit ernstige schade aan cruciale onderdelen, zoals uw motor, opleveren