06-11

Goede schokdempers, ontzettend belangrijk voor uw veiligheid

schokbreker

Het is bij de meeste automobilisten bekend dat goed functionerende schokdempers het rijcomfort van uw auto aanzienlijk verhogen. Wat men vaak vergeet is dat schokdempers ook bijdragen aan de veiligheid, omdat ze ervoor zorgen dat uw banden altijd contact houden met het wegdek. Echter, na verloop van tijd slijten deze langzaam. Onbewust passen automobilisten hun rijstijl aan op de steeds minder functionerende schokdempers. Zo brengt de automobilist zichzelf en anderen onnodig in gevaar.

Langere remweg

Defecte schokdempers kunnen de remweg bijvoorbeeld met 20% verlengen. Bij een snelheid van 80 km/u zal de remweg in dit geval met 6 meter toenemen. Uit een recent Duits onderzoek blijkt dat maar liefst 22% van alle auto’s rijdt met defecte schokdempers. 50% van de ongevallen van auto’s die meer dan 150.000 kilometer op de teller hebben, wordt mede veroorzaakt door defecte schokdempers.

Pas op voor aquaplaning

Bovendien wordt bij  schokdempers die voor 50% versleten zijn, de maximum snelheid van uw auto in de bochten met 10% verminderd. Ook zult u eerder last krijgen van aquaplaning, dit gebeurt bij een auto met defecte schokdempers bij een snelheid die gemiddeld 10% lager ligt dan een auto met goed functionerende schokdempers.

Autobedrijf Fiaitalia zal bij elke grote beurt de schokdempers van uw auto inspecteren en, indien nodig, van onderhoud voorzien. Zo bent u er zeker van dat u nog vele kilometers veilig en comfortabel kunt autorijden!

Deel dit bericht

Praat mee over Goede schokdempers, ontzettend belangrijk voor uw veiligheid

Comments are closed.